Over ons

overonsIn 2009 ben ik begonnen met het fotograferen van vlinders. In onze achtertuin hebben we een grote vlinderstruik, waar ik al heel wat vlinders heb gespot. Lekker wandelen in een natuurgebied en zoeken naar rupsen en vlinders vind ik helemaal geweldig. Als we op vakantie gaan, dan zijn we erg benieuwd welke vlindersoorten we daar tegenkomen. Ik denk nu terug aan de zomervakantie 2010 in Zuid Frankrijk. We deden mee aan een vlinder excursie. Ze lieten eitjes, rupsen, poppen en cocons zien. Op de camping in Castellane zagen we voor het eerst de koninginnenpage! Wat waren wij onder de indruk. Ik had het geluk dat ik mijn fototoestel bij me had. En even later kwamen we ook nog de koningspage tegen! Op die camping waren veel vlinderstruiken met nog meer soorten vlinders!

profielfoto22011! Het leek ons erg mooi om de metamorfose van een vlinder van dichtbij te volgen. Na het lezen van veel informatie over het kweken van vlinders besloten we het om het gewoon te gaan doen. De keuze over de vlindersoort was al gauw gemaakt. De rupsen van de koninginnenpages eten o.a. wortellof, peterselie en venkel. Ben begon te zaaien, de waardplanten moeten natuurlijk onbespoten zijn. We hadden de bakken op een houten verhoging gezet.

De eitjes hadden we besteld via Actias. Elke dag de bak verschonen en vers voedsel voor de rupsen. En wat kunnen die beestjes bunkeren, genoeg zaaien dus! Nadat ze vier keer uit hun velletje zijn gegroeid worden het marathon-lopers. Steek wat stokjes in een pot met aarde en zet het in een bak en ze beginnen zich dan uiteindelijk vast te gordelen. Na ongeveer 30 uren begint het verpoppingsproces. Lees voor nog meer details onze kweekverslagen. Het was heel bijzonder om de rupsen te zien verpoppen. Na ongeveer 2 weken begonnen ze te ontpoppen.... wat schitterend! Vlinders houden we nooit in gevangenschap. Na een paar uren zijn de vleugels gedroogd. Je merkt al gauw dat de vlinder onrustig word en dan is het tijd om meteen de vlinder buiten vrij te laten. Ook een heel mooi moment! 


We vinden het leuk als bezoekers mooie vlinderfoto's uploaden op de website. Op de homepage kun je je registreren en daarna is het mogelijk om jouw foto's te plaatsen.

Groetjes van Nancy

20110930dklein
11 oktober 2011 is Owen geboren
20110803lklein
Hamish